Ana içeriğe atla

Dr. Clauder Kedi Konserve Balıklı

Kediler için mama seçimi önemli bir konudur. Mama seçimi kedinin doğumundan itibaren sütten kesilene kadar yapılması gerekmektedir. Çünkü kediler yeme alışkanlığını sütten kesildiği bu iki aylık dönemde satılık köpek kazanırlar ve bu süreden sonra kedinin yeme alışkanlığını değiştirmek imkânsız gibi bir şeydir. Bu süreçte kedinizi sağlıksız besinlere alıştırmak kedinizin sağlıklı gelişimini etkilerken çok pahalı mamalar kullanmak ileriki dönemlerde ekonomik olarak sizi etkileyecektir.

Bu nedenle bu dönemde mama seçimi yapmak hem sizin hem de kediniz için çok önemlidir. Kediler anne sütünden ortalama 1-2 ay içerisinde kesilirler. İlk bir yıl kedilerde anne sütü ve süt ürünleri kemik gelişimi için dikkat edilmesi gereken bir husustur. Eğer anne sütü ile beslenme imkânı yoksa süt, peynir yoğurt gibi besinlerle kemik gelişimi takviye edilmelidir. Bu yaştaki kediler süt ve süt ürünlerini çok severler. Süt verilirken dikkat edilmesi gereken kedinize verdiğiniz sütün yağsız olmasıdır.

Yağlı sütler kedilerde ishale neden olabilmektedir.Kedilerin kedi mamaları ile beslenmesi önemlidir. Kedilerin farklı dönemleri için özel hazırlanmış bu mamalar bir kedinin her döneminde ihtiyaç duyduğu bütün besin değerlerini içerecek şekilde üretilmektedir. Mama tercihi yaparken seçeceğiniz mama satılık yavru köpek deri sağlığını ve tüylerin parlaklığını sağlamalıdır. Sindirim sistemini koruyup iyi sindirilebilir olmalıdır. Kemik ve eklem yapısını desteklemelidir. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller kedinizin organizmasının tüm ihtiyaçlarını karşılamalıdır.

Kedinizin kaslarını geliştirmeli ve sağlıklı bir kas yapısına sahip olmasını sağlamalıdır. Hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmelidir. Yüksek magnezyum seviyesine sahip mamalar kedilerin üriner kanalındaki pH düzeyini artırarak kristalleşmeye neden olmaktadır. Bu yüzden kedinize mama tercihi yaparken mamanın içerisindeki magnezyum seviyesinin düşük olmasına dikkat etmelisiniz. Yaşlı kedilerde ise fazla fosfor miktarı böbrek sağlığını tehdit eder.Yaşlı kedinize mama seçimi yaparken içerisindeki fosfor miktarının az olmasına dikkat etmelisiniz.

Seçtiğiniz mamada taurine adı verilen proteinin olmasına dikkat ediniz. Bu protein kedinizin kalp ve göz sağlığı için özel olarak gereksinim duyduğu bir proteindir. Aldığınız mamanın besin değerleri yüksek ve içerisindeki besin miktarları dengeli olmalıdır. Eğer kedinizin çıkardığı dışkı miktarı az ise bu iyi bir mama seçimi yaptığınız anlamına gelir. Mamadaki çoğu besinlerin vücutta kullanıldığı anlamına gelir.Dr. Clauder kedi mamaları 1957'den beri yaklaşık 50 yıllık tecrübe ile kedi maması üreten bir işletmedir. Dr. Clauder's geniş bir ürün yelpazesine sahiptir ve her yaş grubu kediler için birçok ürünü bulunmaktadır. Üretilen mamalar kaliteli, besin değerleri yüksek ve dengelidir. Kedinizin sağlıklı gelişimi ve ekonomik fiyatı Dr. Clauder's kedi mamalarını ön plana çıkarmaktadır.

Dr. Clauder Kedi Konserve Balıklı kedi maması yetişkin kediler için geliştirilmiş bir üründür. Dr. Clauder Kedi Konserve Balıklı kedi satılık köpek yavrusu mamasının içerisinde, et ve hayvansal türevler (min. %4 balık), tahıl, bitkisel protein özleri, mineraller ve şeker bulunmaktadır. Besin değerleri ise %7,5 ham protein, %4,5 ham yağ, %2,5 ham kül, %0,3 ham lif ve %85 nem şeklindedir. Dr. Clauder Kedi Konserve Balıklı kedi mamasında kilogram başına 250 IE D3 vitamini, 15 mg. E vitamini (alfa tokoferilasetat) ve 1 mg bakır (bakır II sülfat olarak penta hidrat) bulunmaktadır.

Kedilerin günlük yiyecek miktarları değişiklik gösterebilir. Dr. Clauder Kedi Konserve Balıklı kedi maması yetişkin kedilerde günde dört porsiyon olarak önerilmektedir. Kediniz Dr. Clauder Kedi Konserve Balıklı kedi mamasını yerken mamanın yanında mutlaka bir kapta taze su bulundurunuz. Dr. Clauder Kedi Konserve Balıklı kedi mamasını oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Ağzı açılan konserveyi ise en fazla 2-3 gün içerisinde tüketmelisiniz.

satılık köpek satılık köpek yavrusu satılık yavru köpek