Ana içeriğe atla

ChampionLight Tavuk Etli Kilolu, Kısırlaştırılmış Ve İleri Yaş Kedi Maması

 Bir kediye sahip olan her insan onun bakımı için büyük emek harcar. Her kedi sahibi insan, kedisinin uzun yıllar sağlıklı yaşamasını ister ve bu amaçla bakımını yapar. Kedi bakımı değişik konulardan bir araya gelse de aslında satılık köpek kedi bakımının en önemli konusu “mama seçimidir.” Doğru bir mama seçimi ile kedinizin uzun yıllar sağlık yaşamasına katkı sağlayabilirsiniz. Doğru bir mama seçimi zor bir şeymiş gibi görünse dahi aslında hiç de zor bir şey değildir. Kedinizi iyi tanımanız sizi doğru mama seçme konusunda çok rahatlatacaktır. Kediniz için doğru mama seçiminde dikkat etmeniz gereken 4 ana madde şunlardır:

Kedinizin Yaşı
Kedinizin Kilosu
Kedinizin Cinsiyeti ve Kısırlık Durumu
Kedinizin Cinsi

Kedinizin yaşını bilmeniz sizi doğru mamaya yöneltecek en önemli maddelerden biridir. Kediniz yavru mu yoksa yetişkin mi olduğu çok önemli bir konudur. Yavru ve yetişkin mamalar içerisindeki protein ve yağ oranları farklılık gösterdiğinden bu yüzden mama seçiminde kedinizin yaşı çok önemlidir. Eğer yavru bir kediniz varsa ona, mamanın üzerinde “Junior” ibarelerinin bulunduğu mamalardan satılık yavru köpek tercih etmelisiniz. Eğer ki yetişkin bir kediniz varsa da mamanın üzerinde “Adult” ibarelerinin bulunduğu mamalardan tercih etmeniz kediniz açısından doğru olacaktır. Kedinizin kilosunu bilmeniz sizi doğru mamaya yöneltecek bir başka önemli maddedir.

Kediniz eğer kiloluysa ve aktivite durumu zayıfsa bu tür kediler için üretilmiş olan özel mamaları tercih edebilirsiniz. Bu tür kediler için üretilmiş olan özel mamalar kalori olarak daha düşüktür ve kedinizin kilo almasına da engel olacaktır. Kedinizin cinsiyetini ve kısırlık durumunu bilmeniz ise sizi doğru mamaya yöneltecek bir başka önemli maddedir. Kısırlaştırılmış olan kediler kilo almaya daha elverişli olduğundan dolayı bu tür kediye sahip olan insanlar kedilerinin beslenme alışkanlıklarını yavaş yavaş değiştirmelidirler. Ayrıca bununla birlikte kısırlaştırılmış kediler için üretilmiş olan özel mamaları da kedilerine vermeleri daha uygundur.

Kedinizin cinsini bilmeniz sizi doğru mamaya yöneltecek son önemli maddedir. Kedinizin cinsi aslında kedinizin tüy uzunluğu açısından önemli bir husustur. Çünkü kedilerin cinsine göre tüy uzunlukları farklılık göstermektedir. Tüy boyutu uzun olan kediler farkında olmadan tüy yumaklarını yutabilmektedirler. Bu durum sonucunda da sindirim sistemleri sorunlarıyla karşılaşabilme riskleri oldukça fazladır. Bu duruma engel olabilmek için eğer uzun tüylü bir kediye sahipseniz kedinize içeriğinde malt olan mamaları tercih etmelisiniz.

Kilolu, kısırlaştırılmış ve ileri yaşta bir satılık köpek yavrusu  kediye sahipseniz ona vereceğiniz en doğru mamalardan bir tanesi; “ChampionLight Tavuk Etli Kilolu, Kısırlaştırılmış ve İleri Yaş Kedi Mamasıdır.”ChampionLight Tavuk Etli Kilolu, Kısırlaştırılmış ve İleri Yaş Kedi Maması, kilolu ve kilo almaya eğilimli olan kısırlaştırılmış yetişkin kediler için üretişmiş olan sağlıklı ve aynı zamanda lezzetli bir kedi mamasıdır. Bu mama kilolu ve kısırlaştırıldıktan sonra kilo almaya eğilimli olan kedinizin vücut yağlanmasını azaltarak aşırı kilolarını ortadan kaldıran sağlıklı bir mama özelliğine sahiptir.

ChampionLight Tavuk Etli Kilolu, Kısırlaştırılmış ve İleri Yaş Kedi Maması, kedinize lezzetli bir mama sunarken aynı zamanda kedinize uzun süre tokluk hissi de yaşatır. ChampionLight Tavuk Etli Kilolu, Kısırlaştırılmış ve İleri Yaş Kedi Maması, ileri yaşta bulunan kedinizin zihinsel fonksiyonlarını korumasına katkı sağlayacak maddeleri de içerisinde barındırır. Kilolu, kısırlaştırılmış ve ileri yaşta bir kediye sahipseniz siz de kedinizin sağlıklı ve doğru bir mama ile beslenmesini istiyorsanız; “ChampionLight Tavuk Etli Kilolu, Kısırlaştırılmış ve İleri Yaş Kedi Maması” ürününü tercih edebilirsiniz.

satılık köpek satılık köpek yavrusu satılık yavru köpek