Ana içeriğe atla

Champion Dana Etli Yetişkin Kuru Kedi Maması

Gözünüz gibi baktığınız, sağlığı bozulmasın diye elinizden geleni yaptığınız kedinizin hastalanması, tüm kedi sahiplerini olduğu gibi sizi de telaşlandıracaktır. Kedinizde baş gösteren bazı hastalıklar, bazı belirtilerle kendini belli edecektir. Bu belirtilerden bir tanesi de iştahsızlıktır. Kedilerde iştahsızlığın besin satılık köpek değişikliği gibi basit bir sebebi varken, sindirim sisteminde var olan bir hastalık gibi ciddi bir sebebi de olabilir. Bu nedenle iştahsızlık dönemlerinde kedinizi iyi gözlemlemeli ve şüpheli gördüğünüz bir durum varsa, zaman kaybetmeden, veteriner hekiminizden randevu almalısınız. Kedilerde iştahsızlığın nedenlerinden bir tanesi, kedi tarafından mamanın beğenilmemesi olabilir. Kediler yemek konusunda oldukça seçici ve zor beğenen hayvanlardır.


Kediniz için yeni bir mamaya geçtiyseniz, mamayı beğenmeyen kediniz, mamayı reddederek yemeyecektir. Mama değişikliği gibi bir durum varsa, kedinizin iştahsızlığının ardında başka bir sebep aramanıza gerek yoktur. Mama değişimi yapmanız durumunda, bu değişimi aşamalı bir şekilde yapmanız, kedinizin yeni mamasına alışmasını kolaylaştırdığı gibi, mama değişiminde bu tarz sorunlarla daha az karşılaşmanızı da sağlayacaktır. Dişi kediler, kızgınlık döneminde iştahsız olabilirler. Sahip değiştiren, ortam değiştiren, yolculuk gibi kedinin yaşam alışkanlıklarını değiştiren durumlar, kedilerde strese bağlı olan iştahsızlığa neden olabilmektedir.


Bunlar dışında kedinizde var olan bir iştahsızlık, sarplık sorunlarının işareti olabilir. Kedinizde, diş eti iltihaplanması, diş çürüğü gibi sorunlar ortaya çıkmışsa, kediniz yemek yerken ağrı çekecek ve bu durum iştahsızlığa satılık yavru köpek neden olacaktır. İştahsız olan kedinizin ağız ve diş kontrolünü yaparak, iştahsızlık sorununun ağız ve diş sağlığı ile ilgili olup olmadığını anlamaya çalışmalısınız. Kedinizde buluna parazitlerde, kedinizin iştahsız olması için bir neden teşkil eder. Parazitler özellikle yavru kedilerde yaşanan bir sağlık sorunudur ve iştahsızlığı da beraberinde getirir.


Kediniz iştahsız olması nedeniyle kilo verecektir, Ancak kilo kaybına rağmen kedinizin karın bölgesinde bir şişkinlik gözlemliyorsanız, kedinizin iştahsızlık nedeni parazitlere bağlı olabilir. Kediler besinleri yemeden önce koklar, sonrasında yerler. Kedilerin burunlarında oluşan bir sorun, yiyeceğini koklayamayan kediniz için iştahsızlık nedeni olabilir. Kedinizin sindirim sisteminde oluşan bir rahatsızlık da, kedinizin iştahsız olmasını sağlayabilir. Sindirim sisteminde var olan rahatsızlıklar nedeniyle oluşan iştahsızlıklarda, ateş, ishal, kusmada ortaya çıkabilir. Çene kemiklerinde oluşan zayıflık ya da sorun, kedinizin yemek yemesini güçleştireceğinden, kedinizin iştahınızı kaçıracaktır.


İştahsız olan kedinizin sağlığı ile ilgili endişeleriniz varsa, iştahsızlığının basit bir sebebe dayanmadığını gözlemliyorsanız, veteriner hekiminizin yardımını almanız, ilerde daha büyük bir sorunu engellemenize yardımcı olacaktır. Kedinizin doğru beslenmesi, bazı iştahsızlık nedenlerinin ortaya çıkması satılık köpek yavrusu engelleyecektir. Sindirim sisteminde meydana gelen rahatsızlıklar, kemik kaslarının zayıf olması, ağız diş sağlığı sorunları ve parazitler, doğru beslenme ile oluşması engellenebilecek problemlerdir. Kedilerin yeterli ve dengeli beslenmeleri, birçok sağlık sorunu yaşamalarına da mani olacaktır. Bu nedenle kedinizi kaliteli bir kedi maması ile beslemenizin önemi büyüktür.


Champion dana etli yetişkin kuru kedi maması, kalite anlamında değerlendirildiğinde, çok önerilen bir mama olmadığı ortaya çıkmaktadır. Champion dana etli yetişkin kuru kedi mamasının içeriğinde az oranda kullanılan et, kedilerin sağlıklı beslenebilmesi için yeterli değildir. Mamada et yerine kullanılan et ürünleri ise tamamen sağlıksızdır. Et ürünleri, mamaya protein değeri katmak amacıyla, et yerine kullanılan ve oldukça ucuz olan ürünlerdir. Et ürünlerinin sağladığı protein, sağlıksızdır ve kedi için zararlıdır. Mamada yüksek oranda kullanılan tahıllarda, mamanın kalitesini düşüren büyük sebeplerden biridir. Tahıllar, kediler tarafından zor sindirilirler ve kedilerde sağlıksız bir şekilde kilo alımına neden olurlar. Yine zararlı ve kalitesiz bir ürün olan hayvansal yağlarında bu mamada bulunduğu görülmektedir.


satılık köpek satılık köpek yavrusu satılık yavru köpek