Ana içeriğe atla

Champion Dana Etli Ve Sebzeli Yaş Mama

Yaş mama nedir? Nasıl bir süreçten geçer? Aslında kuru mamaya göre oldukça farklı süreçlerden geçerek üretilir. Genelde içeriğinde bulunan sebzeler, tahıllar, et yan ürünleri, yağlar, su ile jelleşme maddeleri hep birlikte karıştırılarak püre haline getirilir. Daha sonra katı haline gelmesi için ayrı bir işlem olan buhar satılık köpek tünelinde pişirilir. Küp haline getirebilmek için bıçaklarla kesilerek et parçası görünümünü alır. Bir konserve ya da kaba yerleştirilebilmesi için etrafı sos veya jelle doldurulur.


En son işlem ise kabın ağzının kapatılarak, yaklaşık iki saat basınçlı bir pişiricide sterilizasyonu sağlamak amacıyla pişirilmesidir. Ancak işlem aşamalarının uzunluğu ve koşulları nedeniyle besinsel açıdan dengeli bir yaş mama üretmek kolay değildir. Bu nedenle günlük beslenme sırasında mutlaka bir ek besin desteği yapılmakta fayda vardır. Elbette ki mama ve su kaplarının sağlıklı ve temiz olmasına dikkat etmek çok önemli. Sonuçta sevgili ev hayvanlarımızın sağlıklı olması tüm ev halkının mutlu ve huzurlu olmasına sebeptir. 


Kedilerimize yaş mama alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Mesela bunlardan biri, içeriğinde var olan et, balık ya da tavuk miktarının ne kadar olduğudur. Kutunun üzerinde tavuk ya da tavuk eti yazıyorsa, bu satılık yavru köpek mamanın genelde insan gıdasına uygun tavuk etinden yapıldığı düşünülebilinir. Aslında konserve ya da paketin üzerinde tavuk veya tavuk eti oranı belirtiliyorsa, bu tavuğun iç organları ya da tavuk ununun kullanıldığını gösterir. 


Bir başka önemli nokta ise, kedilerin yiyebileceği faydalı yiyecekler listesinde yer almayan şeker, tahıl, buğday, mısır, yapay ya da suni, ilave tuz, un (glüten) dur. Eğer satın almayı düşündüğünüz mama paketinde bu özellikler varsa o mamayı almak kedinizin sağlığına zarar verir. Ayrıca mamalarda Taurin bulunmalı. Eğer paket üzerinde yazmıyorsa dikkatli olun ve nedenini mutlaka sorgulayın. Bir başka nokta ise, Kaliteli bir mamanın içeriğinde kaynağının et ve et türevlerinin ne olduğu açıkça belli olmalı.


Tabii en önemlisi son kullanma tarihi, lütfen bakmayı unutmayın. Yaş mamanızı, satın alıp kedinize vermeden önce paketini açtığınız zaman direkt mama kabına koymadan önce mutlaka kontrol edin ve hatta mamayı koklayın. Ancak paketi açtıktan sonra bozulmaması için mutlaka paketi sarıp buzdolabına koyun. Aynı mamayı buzdolabından çıkarıp hemen vermek kedinizin sağlığına zarar verebilir bu nedenle buzdolabından çıkarttığınız mamayı, hemen vermek yerine yaklaşık yarım saat ortam sıcaklığında bekletip öyle verebilirsiniz.


Sevgili ev sakini kediniz için uygun değişik birçok yaş mama bulabilirsiniz. Ancak bazen seçim yapmakta kararsız kalabilirsiniz. Böyle bir durumda rahatlıkla tercih edebileceğiniz, Champion Dana Etli ve Sebzeli Yaş Mama içeriğinde bulundurduğu özellikler sayesinde kediniz için son derece uygun bir mamadır. Kedinizin sadece tüm besin ihtiyacını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda sağlığının da korunmasını sağlar. İçeriğinde bulunan Dana eti, sebzeler, A,D3,E vitaminleri sayesinde besinler, kedilerin sindirimi açısından tam ve dengeli olarak hazırlanır.


Böylelikle kedinizin de ideal kilosunun korunması mümkündür. Tüylerin parlak ve bakımı ile gözlerin sağlığına ve kasların oluşumuna yardımcıdır. Diğer bir yandan içeriğinde yer alan aminoasitler nedeniyle kedinizin satılık köpek yavrusu bağışıklık sisteminin gelişimi de desteklenir ve yine içeriğinde, %8,9 ham protein, %5,9 ham yağ, %0,5 ham lif, % 1,7 ham kül, %78,3 nem de yer almaktadır.  Evinizin vazgeçilmez üyesi olan kedilerinizin rahat bir beslenme düzenine sahip olmasını istiyorsanız, Champion Dana Etli ve Sebzeli Yaş Mama tercih edebilirsiniz.


Mamanızı mümkünse her zaman oda sıcaklığında tutmanız ve kedinize de aynı oda sıcaklığında vermeye dikkat edin. Ancak yaş mama paketini açtıktan sonra buzdolabına koyun ve aynı mamayı 24 saat içinde mutlaka tüketilmesini sağlayın. Kullanım miktarı için veterinerinize danışmakta fayda var, ama yetişkin bir kediye günde 2 ya da 3 poşet verebilirsiniz. Tabii mamanın yanında taze ve temiz içme suyu bulundurmayı lütfen unutmayın.


satılık köpek satılık köpek yavrusu satılık yavru köpek