Ana içeriğe atla

Brokaton Mix Etli Yetişkin Kedi Maması

Özellikle çocukların evde kedi beslemek için olan ısrarları, anne babaları zor durumda bırakabiliyor. Çocuklu bir evde kedi bakmanın, çocuklar için bazı riskler doğurabileceği düşüncesi, ebeveynlerin bu konuya sıcak bakmamasına neden oluyor. Oysa evde bakılan bir kedi, tüm ev halkı için çoğu kimsenin bilmediği satılık köpek birçok avantajı da beraberinde getirmektedir.  Her şeyden önce, evde kedi besleyen çocukların çok daha yumuşak huylu oldukları görülmektedir. Çocuklara evde bulunan ve bakıma ihtiyacı olan kedi ile ilgili bazı sorumlulukların verilmesi, çocukların sorumluluk duygusunun gelişmesine neden oluyor.


Kedilerin oyuncu hayvanlar olması da, çocukların, kedilerle güzel vakit sağlamalarını, aralarında hoş bir ilişkinin gelişmesine yardımcı oluyor. Hayvan sevgisi ile büyüyen ve bu konuda sorumluluk alan çocuklar, daha şefkatli ve daha duyarlı oluyorlar. Ancak evde kedi olması durumunda, küçük çocukların kedi ile baş başa kalmalarında bazı sakıncalar oluşabiliyor. Bu nedenle, kedilerin küçük çocuklarla iletişimi sırasında yalnız olmamalarına dikkat etmek gerekiyor.


Kediler bilinenin aksine, evde bulunan kişilerde alerji riskine neden olmuyorlar. Ancak kedilerin aşılarının ve rutin veteriner kontrollerinin aksatılmadan yapılması da önemlidir. Evinde kedi besleyen kişilerin kalp krizi geçirme riski azalıyor. Kedilerin sevilmek istediklerinde çıkardıkları mırıltılar, insanlar üzerinde oldukça olumlu bir etki yaratıyor. Kedilerin çıkardığı bu sesler insanda satılık yavru köpek mutluluk hissini artırıyor ve depresyon riskini azaltıyor. Evde kedi bakmanın evde yaşayan insanlar üzerinde bilimsel olarak kanıtlanmış olumlu etkileri, evde kedi beslemek için çok da düşünmeye gerek olmadığını kanıtlıyor.


Evde kedi beslemenin bu kadar faydası olmasının yanında, kedinin bakımı ve beslenmesi de, evde kişilere birçok sorumluluk yüklemektedir. Kedinin yapılması gereken rutin bakımları, aşıları, veteriner kontrolleri ve beslenmesi ile ilgili birçok ayrıntı, ihmal edilmemesi gereken yükümlülükleri de beraberinde getirmektedir. Kedilerle ilgili kedi sahiplerinin üstlendikleri en büyük sorumluluk, kedilerin beslenmesidir. Kedilerin sağlıklı beslenmelerinin sağlanması için, kullanılan kedi mamasının kaliteli bir mama olması önemlidir.


Her şeyden önce kullanılacak mamanın, kedinin yaşına uygun seçilmesi gerekmektedir. Yavru kedilerin beslenmesi, gelişim çağında olduklarından ve metabolizmalarının hızından dolayı, daha yüksek enerji ve daha yüksek vitamin, mineral içermelidir. Beslenmesi konusunda hatalar yapılan, doğru mama ile beslenemeyen ve ihtiyacı olan besinleri alamayan yavru kedilerin gelişimlerinde birçok sorun çıkacaktır. Bu sorunlar yavru kedilerin hayatları boyunca etkili olacaktır. Yavru kedilerin bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi içinde, beslenmeleri daha büyük bir özen gerektirir.


Yaşlı kedilerde ise durum biraz daha farklıdır. Yaşlı kediler artık hareketsizdir ve yavaşlayan bir metabolizmaları vardır. Bu nedenle yaşlı kedilerin kilo sorunu yaşamalarının engellenmesi için, daha düşük enerjiye ihtiyaçları vardır. Aşırı kilo alan yaşlı kedilerde, birçok kronik hastalıkta ortaya çıkacaktır. Hamile ya da emziren kedilerin, özel durumlarından kaynaklanan farklı bir beslenme programına yavru köpek fiyatları  ihtiyaçları vardır. Seçilecek mamanın, kedilerin bu özelliklerine göre seçilmesi, onların sağlığını korumak için gereklidir. Brokaton Mix etli yetişkin kedi maması, içeriği açısından kedilerin beslenmesinde çok sağlıklı bir mama değildir. İçeriğinde kullanılan et unu, sağlıksız bir üründür ve mamalarda uzmanlarca asla önerilmez.


Et unundan sağlanan proteinde, kedilerin sağlığı için yarar sağlayacak bir protein değildir ve oldukça sağlıksızdır. Mamanın içeriğinde daha birçok zararlı madde mevcuttur. Mısır glüteni, kedilerde sindirimi zor ve alerjik reaksiyonlara neden olan kalitesiz bir üründür. Kedilerin beslenmesinde türlü zararlarından dolayı kullanılmaması gereken, mısır, buğday gibi tahıllar. Bu mamada fazlasıyla kullanılmış ve mamada kedilerde kiloya neden olacak bir karbonhidrat değeri oluşmuştur. Brokaton mix etli yetişkin kedi mamasının içeriğinde bulunan diğer zararlı maddeler, şeker pancarı posası, hayvansal yağlarda bulunmaktadır ve bu mamanın kedi sağlığını olumlu etkileyecek bir özelliği yoktur.


satılık köpek satılık köpek yavrusu satılık yavru köpek